Den här rätten är inspirerad av en upplevelse jag hade på förra årets Grill & BBQ SM där en av sponsorerna bjöd just på en grillad ananas med en choklad ochchiliglaze
Dessto mer grönsaker du tar, dessto mindre kommer limenochchilin att smaka, men fyller du en tallrik med grönsaker och rotselleri så kommer styrkan att hamna någonstans på medium/stark på hetskalan
Till fisken hade vi kokta färskpotatis och en kall sås med smak av limeoch sambal oelek. Vi åt ugnstekt lax som jag kryddade med salt och en kryddmix från Santa Maria som heter Sea food & fish och ringlade över lite limeolja
Servera de varma karamelliserade ananasbitarna med vaniljglass och nymalen svartpeppar. Lägg ananasbitarna i den varma sirapen och tillsätt limesaftenochlimeskalet
Blanda med yoghurt, limesaft, salt, vitpeppar och kanske lite socker beroende på hur söta morötterna är (har du ingen lime så fungerar citron också bra)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.