Här kommer receptet på en kallsås som är jättegod till fisk. Rör ihop alla ingredienserna tillsåsen. Passar lika bra till panerad, kokt eller grillad fisk
En supergod och snabblagad kallsås att servera till panerad, stekt eller rökt fisk. Låt stå en stund i kylen så får smakerna dra till sig och såsen blir godare
Pressa slutligen i en halv lime låt vila i kylen till dess att den ska serveras. Hacka rödlöken mycket fint, halvera gurkan och skrapa ur kärnhuset med en sked
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god såstill fisk, faktiskt
Här får ni ett recept på en jättegod tacosås som jag fick av en gammal kollega till mig. När ni väl äter denna sås så kommer ni inte vilja ha gräddfil mera
Låt det koka upp under omrörning, tillssåsen tjocknat. Tillsätt de övriga ingredienserna. Vill man ha paprikan mjukare kan den fräsas upp i lite olja innan den tillsätts i såsen
Superenkelt att göra och got till både kyckling, lax och fläsk. Utöver styrka kan du laborera väldigt mycket med smaker i den här såsen – tillsätt lite vinäger för syra, lite sirap för sötma, tomatpuré för mer tomattouch osv
Den här såsen passar bra till skivad kassler, varmrökt lax eller varför inte till sill. När det är varmt ute så tycker jag att det är gott med en kallsåstill färskpotatisen
Ni vet den där kallasåsen som man liksom bara ville äta ur en stor soppskål helst, så god den var. Blanda samman alla ingredienserna i en skål och ställ kallt en stund
Hacka löken fint. Fräs i smör och curry utan att bryna löken. Låt svalna. Blanda ner i crème fraichen ooch blanda i honung (eller ljus sirap), salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.