salt och svartpeppar. Låt stå i minst 30 minuter och smaka därefter av med ytterligare citron, salt eller peppar. 1 citron, skal och saft. 1 gurka, skuren i fina tärningar 1 citron, skal och saft 2 dl turkisk yoghurt 1 msk majonnäs 1 msk vitvinsvinäger eller vit balsamico 2 schalottenlökar, finhackade salt och svartpeppar
Tillsätt cyrry och låt fräsa med en liten stund. En enkel och god currysås som du får till på nolltid. Ibland har man tiden emot sig och då finns det inget bättre än snabblagade varianter som man kan ta till när det känns extra tidspressat
Ett annat gott råd är att använda lite Harissa(en starkare pepparsås). 11 tsk chilisås. 11 msk apelsin juiceBlanda alla ingredienser och rör om. 1Låt gärna såsen vila 10-15 minuter innan servering. 1Många gillar extra stark sås, och är du en av dem (som jag) så använder du mer chilipeppar eller sambal olek
Vispa ner äggulorna och valfri mängd dragon och persilja. 1färsk, hackad bladpersiljaVärm upp creme fraichen under omrörning och smula sedan ner buljongtärningen och chiliflaksen. 1Ta kastrullen från plattan och låt svalna ca 1 minut. 1Ställ tillbaka på plattan och värm upp under omrörning tills att såsen börjar tjockna. 1Servera direkt till ditt favoritkött eller en bit stekt lax kryddad med lite dragon, örtsalt och paprikapulver
Tillsätt mjölken och sjud tills blandningen tjocknar. 12 msk vetemjölHäll ostkrokarna i en påse och krossa dem. 1Smält smöret i en annan kastrull och vispa ner mjölet, lite i taget. 1Häll i den rivna cheddarosten och låt den smälta
Smaka av med salt och peppar om det behövs före servering. Den här har en sötstark, kryddig smak utan rökighet men med hetta från min favoritsås D’Elidas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.