Det är rejält med hetta i såsen så minska på chili/vitlök om du vill ha den mildare. Utöver styrka kan du laborera väldigt mycket med smaker i den här såsen – tillsätt lite vinäger för syra, lite sirap för sötma, tomatpuré för mer tomattouch osv
Igår åt vi den här kycklingpastan medsweetchilisås till middag. Trots husköp och allt fix som det drar med sig, tycker jag att vi har lyckats riktigt bra med att ta det lugnt mellan varven
När vi gjorde kallromsås till den panerade fisken för första gången och jag tog sonen till hjälp med avsmakningen ville jag ha mer citron i för smakens skull men fick då veta att det blir för mycket sur smak, istället skulle jag riva citronskal och ha i
½ dl sweetchili sause. ½ dl sweetchili saus. Hade kunnat täcka med folie efter 30 minuter men gjorde inte. Tog ut ur ugn, täckte med folie och lät vila ca 1 timme
6 1 1/2 kg kycklingben 1 1/2 msk maizena majsstärkelse 3/4 dl sweetchilisås 3/4 dl finriven ingefära 3 msk japansk soja 1 1/2 tsk salt flingsalt att strö över koriander till garnering Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.