En enkel, snabb, smakrik sås som passar utmärkt till nöt- och fläskkött. Vispa ihop samtliga ingredienser och låt stå i kylen minst 30 min innan servering
MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. Det var därför en ynnest att svänga ihop en kall sås med vitlök och örter första kvällen hemma i Skåne, när allt fanns i trädgården
FacebookTwitterLinkedInGooglePinterestE-postSkriv utGillaGilla Laddar. Och det är såklart bara att dubbla eller trippla receptet beroende på hur många ni är
)Kallgurksoppa med pilgrimsmusslor1 kg gurka, skalad och urkärnad3 dl kall höns- eller grönsaksbuljong2 msk vit balsamvinäger2 vitlöksklyftor, pressade 3 msk finhackad persilja3 msk finhackad gräslök3 dl gräddfilsalt och pepparpilgrimsmusslor (2 per pers)olivoljacitronsalt och pepparSkär gurkan i bitar. Låt soppan stå i kylskåpet i minst 1 tim så den är riktigt kall vid serveringen. -Mama Skogly ♥ 1 kg gurka. 3 dl kall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.