Finhacka rödlöken och tillsätt den. Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Vi köpte kinamat till middag och ikväll blir det en lugn kväll hemma framför tv´n. Här kommer receptet på den kalla räksåsen som vi hade till den pankopanerade laxen
Så där ja, då är vi på banan igen, Håkan är tillbaka bakom köttdisken på jobbet medan Anki har ledigt ytterliggare en vecka, en vecka som hon startade med en anings feber och ett fasligt "brockande" (hostande)
När vi bjöd på laxfilé, så gjorde jag en kall räksås till. Såsen passar till all slags fisk. Blanda ihop alla ingredienser och låt gärna såsen stå till sig lite innan servering
Skala äpplet och skär tillsammans med gurkan i tärningar. Blanda crème fraiche, keso och majonnäs. Lägg i allt i kesoblandningen och blanda i burken med ananas, ta gärna lite spad från ananasen också
Den funkar garanterat lika bra till potatis och en egenpanerad fiskfilé som den gjorde till wrapsen. Låt gärna såsen stå och dra till sig en stund innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.