Kalkonkasslerpaj med ost och tomat
Jills Mat
Jills Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl mandelmjöl
  • 10,5 dl sesamfrön
  • 150 g smör
  • 11 tsk salt
  • 11 msk fiberhusk
  • 11 st ägg
  • 13 st ägg
  • 11 dl crème fraiche
  • 12 dl grädde eller mjölk
  • 14 dl riven smakrik ost (typ Präst eller Västerbottenost)
  • 14 dl strimlad kalkonkassler
  • 11 st tomat
  • 10,5 tsk salt
  • 1 nymalen svartpeppar
  • 1 färsk timjanMixa samman ingredienserna i matberedaren.
  • 1 Bred ut degen i pajformen och ställ in i kylen i ca 20 min.
  • 1 Ställ in ugnen på 180 grader.
  • 1 Picka botten med en gaffel och förgrädda i ugnen i cirka 10 minuter tills den fått lite färg.
  • 1 Riv osten och strimla kalkonkasslern i fina strimlor. Blanda ihop ägg, crème fraîche, grädde, mjölk och kryddor. Tillsätt ost.
  • 1 Lägg kasslern över den förgräddade pajbotten. Häll över fyllningen. Skiva några tomater och lägg dem ovanpå. Riv över lite timjan.
  • 1 Grädda klart i ugnen i cirka 30 minuter. Låt gärna pajen svalna något före servering så den hinner stabilisera sig något.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.