Lägg allt i en gryta och skölj ur skyn i stekpannan med lite vatten. Några svarta prickar i såsen är smulad torkad trattkantarell som knappast passar här men som spökade i huvudet när jag tänkte laga traditionell gräddsås så den fick komma med på försök
När ingefäran är klar lägger du den i lagen som du kokat upp med vatten, socker och citron. Att ingefära är en av mina favoriter är svårt att missa eftersom jag använder det i vart och vartannat recept
Idag gjorde jag en sats medingefära shot och jisses vad det friskade upp kanalerna på en. En liten ingefära shot varje dag kommer garanterat att hålla era baskelusker på avstånd
Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost
Nu när jag var sjuk kunde jag till och med ta två. På lappen hade hon skrivit ned ett recept på en ingefärashot jag skulle röra ihop och dricka varje dag
Förvara i burk med tätt slutande lock. Tänkte då att Jag måste testa göra kanderad ingefära också. Koka upp under omrörning, sjud tills sockerlagen nästan kokat in helt och ingefäran blivit lite genomskinlig
Ingredienser cm ingefära 1/2 dl socker juicen från 2 lime 1/2 msk asiatisk fisksås 1 1/2 krm wasabipasta 1 1/2 dl risvinäger eller annan mild vinäger Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Rör i kinesisk soja och srirachasås och smaka av med lite svartpeppar. 1 tsk torkad, malen ingefära. 1 nypa nymalen svartpepparBlanda creme fraiche med lökpulver, malen ingefära och strösocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.