Här har jag gjort kakormed hackad maraboujapp i, stora och goda kakor som slinker ner väldigt lätt. Blanda i hop alla torra ingredienser i en stor bunke eller matberedare med kniv
Skurna Kakor,. Gjorde ett gäng snittar igår som blev så goda, med kanel smak och pärlsocker. Småkakor. Platta något med gaffel och strö över pärlsocker
Platta till med en gaffel. Foto. Karin/bevemyrs blogg. Godaste kakan på kalaset. Det påpekade iallafall gästen som ringde upp mig efteråt för att tacka för en trevlig bjudning
En enda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
Vispa smör och florsocker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet. Smält den ljusa chokladen (det funkar bra med blockchoklad eller Marabou mjölkchoklad)
Blanda den ljumna mjölken med jästen, lägg i mjukt margarin/smör med resten av ingredienserna. Blanda florsockret med så mycket vatten att det blir en vit och bredbar glasyr, bred glasyr på en bulle i taget och doppa sedan genast ovansidan i kokos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.