Gooott nytt år, önskar jag er alla. Till vår nyårsbuffé gjorde jag bland annat denna lilla bit. en mandelmarängbotten, därpå en kaffetryffel, och slutligen en kolakaramellkräm med hasselnöt, som alldeles lagom seg omslöt kaffetryffeln - både smakmässigt, med sin sötma i kontrast till kaffets beska, men också texturmässigt, till den fastare tryffeln
Här kommer receptet på den smarriga efterrätten som jag gjorde till våran tapaskväll i lördags. Jag har blivit helt frälst i kaffe och älskar numera alla kakor med kaffe i, får ju i mig en hel del på jobbet
Snabblagade kaffesmakande tryfflar. Bra att svänga ihop när man får oväntat besök. Smaken går att variera i oändlighet och kaffet kan bara uteslutas och bytas ut mot vatten
SvartvinbärstårtaI helgen konstruerade jag den här tårtan och det var en fullträff direkt. Den bestod av chokladbotten, kaffetryffel, svartvinbärsmousse och svartvinbärssylt med vanilj
Grovhacka chokladen och lägg den ien skål. Koka upp grädden och tillsätt kaffet. Rör ner smöret. Häll gräddblandningen över chokladen och rör om tills chokladen smält
Kaffetryffel. I veckan så var ja och tackade mina underbara trafiklärare samt hela körskolan för all hjälp och vägledning för att idag kunna ha ett körkort
Koka upp grädden och tillsätt det frystorkade kaffet. Rör ned smöret vid 40 grader. Bryt chokladen i en skål, häll över gräddblandningen och rör om tills chokladen smält
Chokladtårtan. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.