Lägg dem med den rundade sidan ner i en ugnsform. Låt päronen rinna av. Toscasmet. Smält smöret. Blanda ner mandel, rörsocker, mjöl och grädde, och sjud på svag värme ett par minuter
RECEPT - KAFFEOSTmedHJORTRONSYLT. Kaffeost, ja jag vet, det låter lite galet. nej jag skojjar inte) alternativt serverar den medhjortronsylt (det går även bra med annan sylt om man föredrar det)
Det lägges som småbitar i kaffet eller ätes vid sidan av medhjortronsylt. Kaffeosten är en traditionell nordfinsk maträtt med gamla anor i norra Finland och i Tornedalen
Eftersom han är en äkta norrlänning blev det tårtor med chokladmousse och hjortron efter att först ha grundat med äkta pitepalt (han hade gjort glutenfria till mig)
syltsocker. 1hjortronVarva bär och socker i en kastrull, låt stå 1 timme. Sjud försiktigt 5 minuter, häll upp på väl rengjorda burkar och förvara svalt
2 liter standardmjölk. ½ dl vispgrädde. 2 tsk ostlöpe (finns på apoteket och i vissa butiker). 2 liter standardmjölk ½ dl vispgrädde 2 tsk ostlöpe (finns på apoteket och i vissa butiker)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.