Bred smörkrämen på hälften av kakorna och tryck sedan fast med en till kaka. Måste ju ge er receptet på kaffekakorna jag bakade igår som gjorde succé hos de som smakade
Dra igenom försiktigt med en gaffel så att kakan blir marmorerad. Grädda mitt i ugnen i 55-60 minuter, känn med en sticka den ska vara helt torr när den ska ut. 2 ½ dl farin socker
Känn med en provsticka i mitten av kakan, den ska komma ut torr. 50 g smör + lite extra till att smöra formen med. 50 g smör + lite extra till att smöra formen med
Men nu blev det av och inte vad som helst heller, utan Dubbla Kaffekakor. Kaffekakor. Idag har jag bakat för första gången på vad som känns som ca 100 år
Jag tycker det är så gott med banan i kakor. I denna banankaka har jag även haft med lite kaffe, för även om jag har svårt för att dricka beskt kaffe, älskar jag själva smaken utav kaffe
Eftersom jag sa att kakorna är goda till kaffe döpte barnen dem till Kaffekakor och efter lite experimenterande kan de meddela att de också är goda till varm choklad
Den är fylld med mörkt socker, kanel och nötter, något att baka till advent, törhända. Mal mandlarna och blanda samman med dem andra torra ingredienserna till smeten
Börja med att smula ner jästen i en bunke. Blanda ut jästen med lite av degspadet. När brödet kommer ut ur ugnen så penslar man det genast med kokt kallt kaffe
Blanda ihop mjölblandningen med smöret tills du har en fin smet. När kakorna svalnat helt så smälter du chokladen (ev med någon droppe karamellfärg) och ringlar över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.