Skär köttet i mindre bitar och lägg dem i en rymlig gryta. Skumma väl och sänk värmen. Lägg sedan i de skalad och delade rotfrukterna och fyll eventuellt på medmera vatten
12 morötter. Låt småkoka under lock i cirka 1 timme. 1Ansa och skär morot, rotselleri och palsternacka i mindre bitar. Låt småkoka i ytterligare 30 minuter. Låt småkoka i ytterligare 15 minuter. 1Smaka av med salt och peppar
God morgon. Ostchips är verkligen supergoda. El varför inte till kvällsmatenmed nåt gott pålägg, eller bara äta chipsen somdom är när resten av fam äter chips, gör iordning lite chreme freich med ex vitlök och doppa i, el som ett bröd till soppan
Hemligheten tror jag är att koka köttet en, två dagar före man skall äta det och låta köttet koka riktigt länge och även grönsakerna (då på väldigt låg temperatur)
Lägg ner allt i grytan med köttet. Smakligmåltid. 1½ - 2 timmar. 1) Lägg lergrytan i blöt 15-30 minuter. 4) Skala och skär potatis, morötter och löken i bitar. 6) Dela buljongen i bitar och tryck ner så de hamnar i vätskan och lägg på lagerblad. 1-2 Morötter. 3-4 dl Vatten (eller hur mycketman tycker själv)
En grå dag som denna så finns det inget bättre än en värmande och härlig köttsoppa. Jag gör den på klassiskt vis och visst tar det lite tid, men det är det väl värt
Skumma bort ev skummed en hålslev. Servera gärna med en bit nybakat bröd. 3 5 st morötter. 1 1 kvist timjan. Låt allt koka sakta tills köttet är mört, cirka 1 timma. Lägg i rotfrukterna och koka knappt mjuka, cirka 25 miunuter. Lägg i purjolöken och koka ytterligare 5 minuter. 1 1 kålrot 3 5 st morötter. 1 1 kvist timjan
4 ca 800 g nötbog 1 tsk salt 2 lagerblad 1 hönsbuljongtärning 2 morötter 2 palsternackor 1/2 liten rotselleri 5 potatisar 1/2 liten purjolök salt och peppar Lägg till i inköpslistan
1 Koka upp vattnet, lägg i kryddorna, märgben och kött. 2 Koka på låg värme ca 1,5 tim. 3 Skala och tärna rotfrukterna 1,5x1,5 cm, sellerin 0,5x0,5 cm. 5 Lägg i rotfrukterna i buljongen, smula ner buljongtärningen och låt koka på låg värme i 10 min. 7 Tillsätt lökarna och låt koka ytterligare i 10 min. 8 Tärna under tiden köttet i små tärningar. 10 Servera gärna med knäckebrör och ost. 1 st märgben. 3 st medelstoramorötter. 3 st medelstora potatisar fast sort. 3 st örtmarinerade vitlöksklyftor. 75 gram rotselleri. 1 st mörk oxbujongtärning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.