Vilket fick mig tillbaka till när jag var liten och serverades köttgrytamed gelé. Köttgryta,. Häll då ner köttet till grytan igen och fyll på med köttbuljong, vitt vin och timjan
Jag gillar maträtter med få ingredienser, det bästa är om man har det mesta hemma. När vattnet nästan har kokats bort och köttet blivit mört så lägger du i paprikabitarna
Idag har jag kokat en köttgryta på hängmörat ytterlår från svenskt nötkött, denna har fått sin smak från paprika samt rött vin som kokat med och gett en mustig och djup smak
Idag invigde jag min nya tryckkokare och gjorde en härlig köttgryta som blir dagens middag. Otroligt va snabbt det gick så man sparar ju både tid och ström med en tryckkokare
4 1/2 purjolök 4 port ris eller annat gryn ca 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt och peppar 390 g pastasås med tomat och basilika 1 tsk torkad timjan 1 dl mjölk 1 gul paprika 1 röd paprika Lägg till i inköpslistan
Kanske den godaste gryta jag gjort och då är ändå min Älggryta med svamp och lök sjukt god. Red av grytan och späd ev om du vill ha mera sås smaka ev av med mera salt, peppar, örter, vinäger, senap och lingonsylt, kan behövas eftersom jag har tagit mera vätska än i orginalreceptet
Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga. Tillsätt buljongtärningarna, lök, morötter, (klyftade) vitlöken, pepparkorna & lagerbladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.