Häll över vatten, rödvin, och kryddorna i grytan. rödvin. börja med att skala och skära rotfrukterna (kålrot, rotselleri, morötter) och lägg dem längst ner i grytan
Börja med att putsa köttet fritt från hinnor och skär det i grytbitar. Nu är det dags att ge sig på en riktig klassiker som nog puttrar i många svenska (och franska) hem
När löken och nackan fått lite färg lägg tillbaka köttet och slå på vinet, låt det koka tills hälften är kvar, späd sen med vattnet, salta och peppra lite grann
Red av grytan med mjölet, rör ut mjölet i lite kallat vatten och rör ner det i grytan, koka upp. Häll på oxbuljong ochrödvin, tillsätt lagerblad och malda svartpepparkorn
Kanske den godaste gryta jag gjort och då är ändå min Älggryta med svamp och lök sjukt god. När jag såg det här receptet hos Landleyskök så hajade jag till av mixen sambal, senap och lingonsylt och mina smaklökar drog liksom ihop sig en gnutta men håll i er vad gott det blev
Stek köttet i smör tillsammans med salt och peppar. Servera med kokt potatis eller potatismos. ) Här faller snön lätt och jag ska strax ut på en härlig promenad
Skala och skiva morötter och tillsätt tillsammans med grädde. Visst är det även gott med lite mer "invecklade" recept också, men ibland är även det enklaste det godaste
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.