1500 g
fläskfilé 1 gul lök 1 pkt bacon (ca 180 gr) 2 ½ dl matlagningsgrädde 2 msk vetemjöl 2 dl vatten 3 msk vinbärsgelé 2 dl skivade champinjoner 1 buljongtärning Salt PepparHacka löken, strimla köttet och klipp baconet i bitar. Stek baconet knaprigt i en stekpanna, lägg upp på hushållspapper. Stek köttet i samma odiskade panna tills det får lite färg. Tillsätt löken, låt den fräsa lite med köttet. Tillsätt champinjonerna. Häll på 2 dl vatten, låt puttra under lock med buljongtärningen i ca 15 minuter. Skaka mjöl och 1 dl vatten i en burk. Häll över köttet och rör ner. Tillsätt grädde och gelé. Rör runt och smaka av med salt och peppar. Om såsen blir för tjock, tillsätt lite mer vatten. Låt puttra någon minut eller två. Strö över baconbitarna. Klart att servera! Smakar bra till både ris och potatis.
Stek bacon, strimla. Klyfta champinjonerna, stek och salta o peppra. färska champinjoner. Nu ska ni få receptet på en riktigt god gryta med fläskfilé och en massa annat gott, passar perfekt att bjuda på imorgon för att avsluta helgen på bästa sätt
skär baconen i små bitar och stek tills de blir knapriga lägg sedan tillsammans med de andra. Fräs tillsammans i stekpanna och lägg sedan i grytan med köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.