Köttgryta med fläskfilé, bacon och champinjoner
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 11 gul lök
  • 11 pkt bacon (ca 180 gr)
  • 12 ½ dl matlagningsgrädde
  • 12 msk vetemjöl
  • 12 dl vatten
  • 13 msk vinbärsgelé
  • 12 dl skivade champinjoner
  • 11 buljongtärning
  • 1 Salt
  • 1 Peppar
  • 1500 g fläskfilé 1 gul lök 1 pkt bacon (ca 180 gr) 2 ½ dl matlagningsgrädde 2 msk vetemjöl 2 dl vatten 3 msk vinbärsgelé 2 dl skivade champinjoner 1 buljongtärning Salt PepparHacka löken, strimla köttet och klipp baconet i bitar. Stek baconet knaprigt i en stekpanna, lägg upp på hushållspapper. Stek köttet i samma odiskade panna tills det får lite färg. Tillsätt löken, låt den fräsa lite med köttet. Tillsätt champinjonerna. Häll på 2 dl vatten, låt puttra under lock med buljongtärningen i ca 15 minuter. Skaka mjöl och 1 dl vatten i en burk. Häll över köttet och rör ner. Tillsätt grädde och gelé. Rör runt och smaka av med salt och peppar. Om såsen blir för tjock, tillsätt lite mer vatten. Låt puttra någon minut eller två. Strö över baconbitarna. Klart att servera! Smakar bra till både ris och potatis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.