Där den ju faktiskt gör ännu större nytta (och antagligen redan funnits i gamla gömmor sedan förr. Förutom gurkmeja så består guldmjölk av svartpeppar, kardemumma, vanilj, cayennepeppar, kokosolja och honung
En maträtt som kan lagas helt i förväg och vinner bara i smaken på att värmas upp igen. Oxkött i rödvin med rökt fläsk, lök och champinjoner är en klassisk fransk köttgryta vid namnet Boeuf Bourgogne och en berömd maträtt
Jag försökte nu följa Madeleines recept (nu vill jag ha applåder och visslingar) bortsett från att jag tillsatte mera vätska och förputtrade köttet en stund, vi är ju en "såsig" familj liksom
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Pointsen är mest för min egen skull så jag har det sparat. Hoppas ni inte tycker detta känns trist, för jag lägger bara ut mat som jag själv tycker är gott och vill man inte äta enligt viktväktarna byter man bara ut de lätta produkterna mot vanliga
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Strunta i att smaksätta grytan ytterligare nu då smakerna förändras under koktiden. Jag tycker att det är godast med ganska mycket honung för att balansera upp det kryddstarka, men pröva er fram
Baconet i receptet kan tyckas futtigt men ger det där lilla extra lyftet eftersom du börjar med att steka bacon och sedan köttet i samma panna för att få med alla smaker och som pricken över i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.