Köttfärssoppa med rotfrukter
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 0.5 st gul lök
  • 11 st morot
  • 11 st potatis
  • 11 bitar rotselleri
  • 1100 g älgfärs
  • 12 tsk matfett
  • 15 dl köttbuljong
  • 12 dl passerade tomater
  • 10.5 tsk basilika
  • 1 salt
  • 1 färska örter
  • 1 bröd
  • 10.5 st gul lök 1 st morot 1 st potatis 1 bitar rotselleri 100 g älgfärs eller nötfärs 2 tsk matfett 5 dl köttbuljong eller tärning 2 dl passerade tomater 0.5 tsk basilika salt svartpeppar Servera med: färska örter t ex mejram brödSkala och grovriv lök, morot, potatis och rotselleri. Fräs färs och lök i en gryta med matfett. Rör ner morot, potatis och rotselleri. Häll på buljong, passerade tomater och koka upp.
  • 1 Krydda med smulad basilika, salt och peppar. Låt soppan koka i ca 15 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar. Garnera med t ex mejram och servera med bröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.