1 rostat
brödBryn färsen i en stor gryta med olja, på hög värme. Rör om med trägaffel under tiden, så att färsen smular sig.
1 Skala
och riv lök, morötter, palsternackor och potatisar på grov skiva i matberedaren. Skiva selleristjälkarna tunt. Tillsätt allt i grytan och fräs med köttfärsen i någon minut. Späd med vatten och kalvfond. Smaksätt med tomatpuré, spiskummin, paprikapulver och kardemumma. Rör om och låt soppan koka upp och därefter sjuda i minst 20 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
1 Persiljekräm:
Lägg persiljebladen i en sil och häll över kokande vatten. Skölj av med kallt vatten. Krama ur vattnet och lägg persiljan i en mixerbägare. Tillsätt crème fraiche och mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
1 Garnera
med selleristjälkar och servera med en klick persiljekräm och rostat bröd.
Hetta upp en kastrull med smör och fräs alltsammans i några minuter. 1Bryn färsen i smör i en stekpanna tills den är genomstekt och smula den samtidigt med en gaffel. 1Blanda ner färsen i kastrullen tillsammans med tomatpuré och fräs i 1 minut. 1Häll upp soppan i skålar, lägg på en klick crème fraiche och toppa med färsk oregano. 1Servera soppan tillsammans med bröd
Ingredienser Portioner. 4 1 purjolök 3 potatisar 2 morötter 250 g köttfärs 1 msk matfett salt och peppar 1 tsk paprikapulver 500 g krossade tomater 7 dl köttbuljong (tärning och vatten) Till servering hackad persilja bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
En matig och god köttfärssoppa i kylan sitter aldrig fel. Ta fram en medelstor kastrull. Tillsätt potatisen och paprikan och låt fräsa med en liten stund
Däremot brukar de flesta vilja hålla fast vid julens traditionella maträtter med bland annat skinka, Janssons frestelse, inlagd sill, kål, lutfisk och pepparkakor såklart
Ingredienser Portioner. 4 1/2 sats ungsrostad blomkål och broccoli (se länk i steg 1) 8 - ca 9 dl vatten 1 1/2 dl vispgrädde 1 grönsaksbuljongtärning 3/4 tsk salt 2 krm svartpeppar 75 g fetaost 2 dl rotfruktschips Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
squash 1 st buljongtärning , valfri 5 dl vatten , (kan ökas och minskas efter tycke) 1 odefinierad salt , (mixtra gärna med egna kryddor också) 1 odefinierad peppar , (mixtra gärna med egna kryddor också) 1 tsk örtkrydda Köp receptet
Moqueca är en utsökt Brasiliansk fiskgryta med smak av kokosmjölk, paprika och tomat. Man kan variera fiskgrytan genom att ha i både fisk och skaldjur eller göra den som vi med endast fisk
Fräs lök och rotfrukter i en stor kastrull med lite olja i några minuter. Tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar och låt soppan koka upp på nytt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.