Köttfärssoppa med persiljekräm | Mitt kök
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • 12 msk rapsolja
  • 11 gul lök
  • 12 morötter
  • 12 palsternackor
  • 12 potatisar
  • 13 stjälkar blekselleri
  • 11 1/4 l vatten
  • 11/2 dl koncentrerad kalvfond
  • 12 msk tomatpuré
  • 11 tsk mald spiskummin
  • 12 tsk rökt paprikapulver
  • 11 krm stött kardemumma
  • 1 salt och peppar
  • 11 dl slätbladig persilja
  • 12 dl crème fraiche
  • 1 selleristjälkar
  • 1 rostat brödBryn färsen i en stor gryta med olja, på hög värme. Rör om med trägaffel under tiden, så att färsen smular sig.
  • 1 Skala och riv lök, morötter, palsternackor och potatisar på grov skiva i matberedaren. Skiva selleristjälkarna tunt. Tillsätt allt i grytan och fräs med köttfärsen i någon minut. Späd med vatten och kalvfond. Smaksätt med tomatpuré, spiskummin, paprikapulver och kardemumma. Rör om och låt soppan koka upp och därefter sjuda i minst 20 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Persiljekräm: Lägg persiljebladen i en sil och häll över kokande vatten. Skölj av med kallt vatten. Krama ur vattnet och lägg persiljan i en mixerbägare. Tillsätt crème fraiche och mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Garnera med selleristjälkar och servera med en klick persiljekräm och rostat bröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.