Precis innan servering, lägg på ca en msk laxröra på varje crostini och toppa med gräslök. Blanda samman det varmrökta laxköttet med färskost, majonnäs, pepparrot och smaka upp med peppar
Lägg de skivade laxrullarna på rundlarna och toppa med laxrom. Lägg laxskivorna omlott längs med plasten, men spara några centimeter plast längs kanterna
Torka på bakplåtspapper med ugnsluckan lite öppen, tills de är halvsega och torra. Plocka ur köttet från laxen och lägg i en bunke, se till att inga ben kommer med
Smaka av med salt. Strö över flingsalt och ringla på olivolja. Lägg på pepparrotscrème och sedan laxen. Skiva 8 tunna skivor av ciabattan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper under. Skär 4 stänger av laxen och trä dem på grillpinnar. Lägg crostininpå 4 tallrikar
Min variant är denna krämiga, vegetarisk röra serverad påcrostini, med ett glas fruktig och fräsh Las Moras chardonnayRöran och vinet fungerar i mitt tycke alldeles strålande bra tillsammans
Servera brödet med marmeladen och osten i bitar. Häll på vatten och vinäger och lägg i kryddpeppar. Koka ihop marmeladen på svag värme 20-30 min tills vätskan har kokat in. Sätt ugnen på 250°
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.