Köttfärssoppa
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • köttfärs av valfri sort (jag använder nöt)
  • 1 gul lök
  • 1 morötter
  • 1 selleristjälkar (kan uteslutas)
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 mellanstora fasta potatisar
  • 1 tomatpuré
  • 1 krossad tomat (400 g)
  • 1 hett vatten
  • 1 paprikapulver
  • 1 torkad oregano
  • 1 salt & peppar
  • 1 persilja till garneringHacka lök och selleri, riv morot grovt. Hetta upp några matskedar olja och stek dem tills de mjuknar. Tillsätt färsen och pressa över vitlöken. När färsen fått lite färg och börjar smula sig tillsätter du alla kryddor förutom buljongen och persiljan. Låt det få fräsa med i 2-3 min. Tillsätt tomatpurén och fräs lite till. Se till att köttet blir genomstekt, annars kommer den skumma sig i grytan när du tillsätter vätska. Hacka paprikan och vänd i grytan, fräs i 1 min. Häll i krossad tomat, smula i buljongen och tillsätt hett vatten. Krydda med salt och peppar. Låt få puttra i ca 20 min. Skumma eventuellt av vid behov.Skala potatisen och skär i bitar, häll ner i grytan och låt puttra ytterligare ca 15-20 min (tills potatisen mjuknar). Späd eventuellt ut med mer vatten om soppan är för tjock. Strö i persiljan, koka 1-2 min till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.