Krydda rikligt med salt, peppar och paprikapulver. Om vi återgår till förra inlägget så ska ju inte barnmat vara förknippat med helfabrikat, även att det i bland är smidigt att ta till
Servera medspagetti, sallad och riven parmesan (och ketchup, mums.  Det blev visst en liten bloggpaus här, har blivit sena kvällar denna veckan med dressyrträning i måndags och Jonas Gardell-föreställning igår, så har inte riktigt haft energi till annat än frysrester
Även vi lagar det allt som oftast, och ofta blir det med samma ingredienser och samma kryddning, men det går ju faktiskt att variera köttfärssåsen i det oändliga, om man har lite fantasi och kreativitet, vilket man kanske saknar när man kommer hem efter en stressig dag på jobbet och barnen är hungriga och griniga, men det går
Det var länge sedan vi åt en helt vanlig köttfärssåsoch söndagen var en sådan dag då jag inte hade ork att stå i köket så det passade bra med tanke på att det är lättlagat
Servera medspagettioch sallad. Idag blev det spagettiochköttfärssås till lunch. Eftersom jag avskyr både lök och tomat så gör jag köttfärssåsen på mitt eget lilla vis
Koka under tiden spagettinoch servera med färskriven parmensanost. När löken har fräst med en stund tillsätt tomatpurén och lät den fräsa en stund så försvinner den rå smaken
Men då och då smället vi på stort och lagar spagettiochköttfärssåsmed massa ketchup på toppen. Eller enklast och det som fungerar bäst här hemma koka minipasta (risoni eller sopp-pasta) på dubbelkoktid och mosa med gaffel
Severa medspagettioch om du så vill, grönsaker. Ena gången under B-veckan (bolognese) och andra gången under k-veckan (köttfärssåsochspagetti) och nu får vi äntligen äta det igen
Idag tänkte jag även dela med mig av mitt recept på köttfärssås. Jag skalar en zucchini med en potatisskalare och sen lägger jag i min fettuccine/spagetti i kokande vatten ett par minuter, sen är pastan klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.