Bryn färsen i lite olivolja, krydda med salt och svartpeppar. Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssås på det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
Här är en liten annorlunda touch på klassisk köttfärssås. Jag vill göra mat som det blir mycket av, eftersom sambon ibland behöver med sig två lådor på sina långa arbetspass
Idag blir det solsken hela dagen och jag längtar redan nu efter dagens matlåda, för där gömmer sig min absoluta favoriträtt som barn - köttfärssåsoch spagetti
) Till middag experimenterade jag fram en otroligt smakrik köttfärssås, hur god som helst. Finhacka gullöken och bryn i lite olja tillsammans med färsen, krydda med salt och svartpeppar
Du behöver4-6 personer 500 g nötfärs2 vitlöksklyftorÖrtsalt & pepparOreganoBasilikaSoltorkade tomater, finhackadeFetaost, smulad i köttfärsen2 dl creme fraiche soltorkad tomat och fetaostNågra droppar sojaTagliatelleParmesanOlivoljaGör såhärBryn färsen i
Bryn de hackade morötterna, vitlöken, löken och purjolöken i en rostfri kastrull med olja. Lägg i de skivade auberginerna, tillsätt grädden, timjan och parmesanosten
Saftigt och fullt med smaker. Idag bjuder jag på en vegetarisk rätt som funkar som hel måltid med lite bröd, som en förrätt eller ett tillbehör till en köttbit
Detta är inget petimeterrecept med måttangivelser hit och dit utan det är bara att köra på. Ät som ensamrätt eller en förrätt, komplettera med något, byt ut något
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.