Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g köttfärs ½ zucchini 3 dl strimlad purjolök 2 msk Arla® Smör-&rapsolja ½ tsk salt 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche grillade grönsaker 2 dl couscous
Krydda med salt och peppar. Låt grönsakerna marinera en stund. 1Pensla grönsakernamed olja. 1Blanda grönsaker, lite extra olivolja, vitlök, persilja, citronskal- och -saft på ett stort fat
Gnid in lammracksen med salt och pepparmix. Grilla eller stek dem 2-3 min på varje sida Servera lammracks med de smörkokta lökarna. 100 g Arla® Svenskt Smör. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 8 lammracks ½ tsk salt 1 tsk pepparmix, t ex rosépeppar, svartpeppar, sechuan/ vitpeppar 150 g grön böna 100 g Arla® Svenskt Smör 8 steklökar 8 vitlöksklyftor ½ dl hackad färsk persilja rivet skal av ½ citroner
Servera köttfärssåsenmed nudlar och broccoli. Bryn färs och purjolök i smör-&rasolja i en stekpanna ca 3 min. 2 msk Arla® Smör-&rapsolja. 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche ingefära&chili. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g köttfärs 3 dl strimlad purjolök 2 msk Arla® Smör-&rapsolja ½ tsk salt 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche ingefära&chili 300 g äggnudlar 250 g broccoli
Pensla medsmör-&rapsolja och salta. Fräs vitlöken i smör-&rapsoljan. 1 msk Arla® Smör-&rapsolja. 4 msk Arla® Smör-&rapsolja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg benfri lammstek 1 msk Arla® Smör-&rapsolja 1 tsk salt Chimichurri. 2 vitlöksklyftor 4 msk Arla® Smör-&rapsolja 2 msk pressad saft av citron ½ hackad färsk röd chili 2 msk hackad färsk oregano ½ tsk salt
Arla® Svenskt Smör. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga pajdegen med en gaffel och låt vila i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-15 min. 125 g Arla® Svenskt Smör. 2 dl Arla® mjölk. Receptet gäller för 4 port 125 g Arla® Svenskt Smör 3 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning. 1 zucchini 1 gul lök 1 vitlök Arla® Svenskt Smör 1 tsk örtkryddor, t ex rosmarin, timjan eller salvia 3 tomater 150 g Apetina® vitost 2 ägg 2 dl Arla® mjölk 1 tsk salt 20 kärnfria oliver
4 Grilladegrönsaker 1 stor aubergine (à ca 500 g) 1 zucchini (à ca 400 g) 2 röda paprikor 2 stora rödlökar 0,8 dl olivolja + till pensling rivet skal och juice av 1 citron 1 msk repad timjan 1 1/2 tsk salt 2 krm peppar Lammkotletter 2 vitlöksklyftor 1 kg lammkotletter 1/2 dl olja flingsalt och svartpeppar Vitlökscrème 1 hel vitlök med skal 2 tsk olja 3 sardellfiléer 2 dl crème fraiche 1 tsk flingsalt 1 tsk socker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddkvarnar 25 % rabatt Santa Maria 70-140 g Mer info Ladda kupong
Häll över såsen till en treliterskastrull och sätt på medelvärme och låt stå under lock. Här kommer receptet på den underbart goda måltiden jag tillagade i söndags
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Blanda ihop alla ingredienser med en stavmixer. Stek i lite kokosolja i en het stekpanna (bred ut smeten med en sked så den blir tunn, eller vicka på stekpannan fram och tillbaka)
Stick in en stektermometer med spetsen i den tjockaste delen. 600-800 g flankstek. 11/2-1 tsk milt chilipulver. Krydda köttet med salt och peppar och låt det ligga i rumstemperatur cirka 20 minuter. 1Pensla köttet med glazen och bryn det på grillen på båda sidor. Pensla köttet med glaze 2–3 gånger på slutet. 1Ta upp köttet på en skärbräda, pensla det med mer glaze och låt vila i cirka 20 minuter
Pressa ner vitklöken i smöret, smaka av med salt och peppar. Servera de frästa grönsakerna bredvid. Lägg upp köttet på en tallrik och toppa med vitklökssmöret
För ett tag sedan ville Z ha soppa, i ren Kung Fu Panda-anda Så fick det bli. Jag gjorde i ordning en japansk nudelsoppa med kyckling samt grönsaker och rotsaker med kål för att göra den mer matig
Rör om några gånger i grönsakernamed grilltången under grillningen. Skär grönsakerna, för över i ett foliepaket, häll över grillolja, hur mycket grillolja är svårt att säga, beror på hur mycket grönsaker du har
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.