1 Pajskal
150 g smör eller margarin 4 dl vetemjöl 3 msk kallt vatten Fyllning 400 g köttfärs 1 paket bacon, 140 g 2 krossade vitlöksklyftor 1 msk smör eller margarin 1 msk vetemjöl 1 dl buljong 1 dl grädde 1/4 tsk timjan Salt Peppar 5 plommontomater 3 färska lökar 1½ dl riven smakrik ostHacka samman smöret/margarinet och mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen och klä en pajform, ca: 28 cm i diameter. Ställ formen kallt i minst 30 minuter. Skär baconet i små tärningar. Bryn färsen, baconet och de krossade vitlöksklyftorna brunt och smuligt i smör/margarin. Rör i vetemjölet och tillsätt buljongen och grädden. Krydda med timjan, salt och peppar och låt röran puttra i 15 minuter. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda skalet i 15 minuter. Bred ut färsröran i pajskalet. lägg på tomaterna och lökarna skurna i klyftor. Sätt in i ugnen i 25 minuter. Strö över osten och grädda i ytterligare 10 minuter. Servera pajen ljummen med en blandad grönsallad.
Servera pajen ljummen med en blandad grönsallad. lägg på tomaternaochlökarna skurna i klyftor. Bryn färsen, baconet och de krossade vitlöksklyftorna brunt och smuligt i smör/margarin
Igår kom jag och min sambo hem efter en riktigt bra kryssning till Helsingfors. Lagom utslagna i soffan kom vi fram till att en Taco-paj skulle bli lagom jobbigt och gott till middag
Finhacka den gula lökenoch skriva tomaterna i tunna skivor. Jag brukar alltid ha mer vitvinsvinäger eftersom jag älskar vinägersmaken, tomaterna är också ett perfekt tillbehör till grillat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.