Köttfärspaj med tomat och lök
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajskal
  • 1150 g smör eller margarin
  • 14 dl vetemjöl
  • 13 msk kallt vatten
  • 1 Fyllning
  • 1400 g köttfärs
  • 11 paket bacon, 140 g
  • 12 krossade vitlöksklyftor
  • 11 msk smör eller margarin
  • 11 msk vetemjöl
  • 11 dl buljong
  • 11 dl grädde
  • 11/4 tsk timjan
  • 1 Salt
  • 1 Peppar
  • 15 plommontomater
  • 13 färska lökar
  • 11½ dl riven smakrik ost
  • 1 Pajskal 150 g smör eller margarin 4 dl vetemjöl 3 msk kallt vatten Fyllning 400 g köttfärs 1 paket bacon, 140 g 2 krossade vitlöksklyftor 1 msk smör eller margarin 1 msk vetemjöl 1 dl buljong 1 dl grädde 1/4 tsk timjan Salt Peppar 5 plommontomater 3 färska lökar 1½ dl riven smakrik ostHacka samman smöret/margarinet och mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen och klä en pajform, ca: 28 cm i diameter. Ställ formen kallt i minst 30 minuter. Skär baconet i små tärningar. Bryn färsen, baconet och de krossade vitlöksklyftorna brunt och smuligt i smör/margarin. Rör i vetemjölet och tillsätt buljongen och grädden. Krydda med timjan, salt och peppar och låt röran puttra i 15 minuter. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda skalet i 15 minuter. Bred ut färsröran i pajskalet. lägg på tomaterna och lökarna skurna i klyftor. Sätt in i ugnen i 25 minuter. Strö över osten och grädda i ytterligare 10 minuter. Servera pajen ljummen med en blandad grönsallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.