Köttfärspaj med svamp
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajfyllning
  • 1500 g köttfärs
  • 5 dl blandsvamp
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 gul lök
  • 1 Deg:
  • 1125 g smör
  • 2 dl dinkelmjöl med fullkorn
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2-3 msk vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 Stanning:
  • 13 ägg
  • 100 g färskost (typ Philadelphia)
  • 3 dl grädde
  • salt, peppar, oregano1. Stek svampen i smör tillsammans med kryddor. När vätskan reducerats, ha ner köttfärs och hackad lök och stek den med sambal oelek och pressad vitlök.
  • 12. Blanda ihop ingredienserna till degen och tryck ut den i en pajform. Förgrädda i 125° i 10 minuter.
  • 13. Vispa ihop ägg med färskost, grädde och kryddor. Fördela ut blandningen på pajbottnen. Häll på stanningen. Grädda i 225° i 25-35 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.