Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Jag pratar om en hederlig, klassisk köttfärslimpa. Vi älskar det och barnen älskar det - min dotter som är en riktig köttfärsfantast rankar detta som hennes topp tre bland alla maträtter och säger alltid "detta är min favoritmat förutom köttbullar mamma
När såsen har blivit varm och börjat bubbla är köttfärslimpan klar. Lägg köttfärsen i en bunke och häll på hälften av ströbrödssörjan och blanda ordentligt
Lägg brödskivorna på ett fat med lite kant så att de får plats utan att ligga för mycket omlott. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
Har ni testa göra köttfärslimpa med en påse löksoppa (pulver) i. En lite miss gjorde jag dock genom att blanda ner all soppa åt gången och köttfärslimpan blev då lite lös i konsistensen
Krydda med grillkrydda runt om och på köttfärslimpan, detta gör att den får en knaprig yta. Blanda ihop köttfärs, lök, ströbröd, ägg, mjölk och kryddor
Strimla köttet och och stek det lätt. Varva kött, purjolökar och champinjoner i en eldfast form. Häll det på köttet och ställ in i ugnen i 200 g ca 25 min. 1 kg kött t
Låt eventuellt grytan stå utan lock sista delen av tillagningstiden för att minska vätska. Till köttet har jag ätit blomkålssalladen från igår och guacamole så klart, mycket guacamole
Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast form. Toppa din köttfärslimpa med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.