Smör en ugnssäker form med oja. 500 g nötfärs eller blandfärs1 gul lök, finhackad2-3 dl torkad svamp eller ca 300-400 g champinjoner skivade eller hackade1 dl vitt vin (kan uteslutas)2 tsk finhackad eller mixad chili3 vitlöksklyftor, finhackade1 msk dijonsenap2 dl grädde1 äggsalt,pepparsmör till stekningSätt ugnen på 175 grader. Om du använder torkad svamp, blötlägg den i 5 min och häll sedan av vattnet. Fräs ihop vitlök, lök och svamp i smör på medelhög värme i ca 10 min, salta och peppra. 1 ägg
Stek äggen i smör men bara på ena sidan (sunny side) tills äggulan är medium kokt. -( Eftersom jag bara är en glad amatörfotograf men ändå har en väldigt bra systemkamera med makro-objektiv så saknar jag ju en studio med rätt ljus
Höjde ribban med att pochera ägg också. Recepten på dem kommer i nästa inlägg. Firade det med att göra min första hollandaisås, och det gick kanon, så god
Blanda färsen med senap, créme fraiche och ägg. Lägg limpan i smord ugnsform och ställ i ugnen ca. När köttfärslimpan är klar, sila ner skyn i en kastrull och häll på grädden
Vispa ner ägget till en slät blandning och arbeta sedan sist ner färsen. Ja, nu har jag ju faktiskt redan varit där en månad, och med andra ord hunnit landa någelunda i alla fall
Lägg köttfärsen i en bunke och häll på hälften av ströbrödssörjan och blanda ordentligt. När såsen har blivit varm och börjat bubbla är köttfärslimpan klar
Knaperstek lite bacon i små bitar och lägg åt sidan. Med tanke på att jag hade varit på seminarium i Västerås hela dagen blev det en ganska enkel anrättning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.