1 påse
kantarell-och champinjonsås (pulver)
1 dl ströbröd
2 dl vatten
400 g blandfärs
2 msk kinesisk soja
1/2 tsk salt
1 ägg
Krämiga champinjoner:
200 g färska champinjoner
2 msk smör
1 vitlöksklyfta 1 dl creme fraiche
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl persilja
Gör såhär:
Börja med att blanda ströbröd, pulversås och vatten i en skål. Låt röran svälla ca 5 min Blanda ner köttfärsen och blnada till sist ner soja, salt och ägg. Lägg färsen i en ugnsfast form och forma till en limpa. Sätt in limpan i ugnen på 200 grader i ca 40 min När det återstår ca 10 min så börja med champinjonröran. Torka av champinjonerna noga och skär de i skivor. Stek champinjonerna i smör tills de fått fin färg, ta upp några och spara till garnering. Låt resten fräsa ihop med pressad vitlök någon minut. Ha i creme fraiche, salt, peppar och finhackad persilja. Vänd runt ordentligt och ställ röran till sidan.
Låt den färdiga köttfärslimpan vila i rumstemperatur ca 5 min innan den skärs i skivor. Lägg skivorna på ett fat och fördela champinjonröran över. Garnera med stekta champinjoner och lite hackad persilja.
Stek spenat ochchampinjoner (eventuellt rödlök). Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Värm olja i en gryta eller kastrull och fräs löken på medelvärme tills den är genomskinlig. Jag serverade den med zucchinipasta då jag hade ett gäng zucchinis i kylen men den är nog lika god till lite ris eller quinoa
et står denna krämiga kolaglass och väntar på bordet. Lugnet har lagt sig, barnen sover och det är dags att koppla av i soffan framför det senaste avsnittetav Blacklist ( älskar den serien)
Receptet är skrivet av bloggaren Glory som driver bloggen Glorious Treats och hon kommer från norra Kalifornien där hon bor tillsammans med sin ungdomskärlek och deras två barn
I fredags hade jag för första gången på länge en skön hemmakväll med god mat och rött vin med mitt . Inte min favvodag men vem har måndag som favvodag å andra sidan
Skär svampen i bitar och baconet i strimlor. Även om det har kokat i såsen i flera timmar så tyckte jag att en omgång med salt- och pepparkvarnen över köttet hade höjt smakerna några snäpp
Superenkel höst-pasta medsmakavsvampoch tryffel Spara Skriv ut Portioner. Den här pastarätten går både snabbt och är lite vardagslyxig – perfekt att servera en fredagskväll ihop med ett glas rött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.