Köttfärslimpa med smak av svamp och krämiga champinjoner
En sida om god mat i allmänhet
En sida om god mat i allmänhet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 påse kantarell-och champinjonsås (pulver) 1 dl ströbröd 2 dl vatten 400 g blandfärs 2 msk kinesisk soja 1/2 tsk salt 1 ägg Krämiga champinjoner: 200 g färska champinjoner 2 msk smör 1 vitlöksklyfta 1 dl creme fraiche 2 krm salt 1 krm svartpeppar 1/2 dl persilja Gör såhär: Börja med att blanda ströbröd, pulversås och vatten i en skål. Låt röran svälla ca 5 min Blanda ner köttfärsen och blnada till sist ner soja, salt och ägg. Lägg färsen i en ugnsfast form och forma till en limpa. Sätt in limpan i ugnen på 200 grader i ca 40 min När det återstår ca 10 min så börja med champinjonröran. Torka av champinjonerna noga och skär de i skivor. Stek champinjonerna i smör tills de fått fin färg, ta upp några och spara till garnering. Låt resten fräsa ihop med pressad vitlök någon minut. Ha i creme fraiche, salt, peppar och finhackad persilja. Vänd runt ordentligt och ställ röran till sidan. Låt den färdiga köttfärslimpan vila i rumstemperatur ca 5 min innan den skärs i skivor. Lägg skivorna på ett fat och fördela champinjonröran över. Garnera med stekta champinjoner och lite hackad persilja.
  • vanilla sky

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.