Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Kantarellsås. Blanda ner löken i ströbrödet tillsammans med färs, ägg, salt och peppar
Köttfärslimpamedkantarellsås, serverad med potatismos varm morotssallad och rårörda lingon. Det som är bra medköttfärslimpa är att man kan variera smaken, denna gång knaperstekte jag sidfläsk och blandade ner i färsen
Kolla så att köttfärslimpan är genomstekt med en provsticka. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
Har ni testa göra köttfärslimpamed en påse löksoppa (pulver) i. En lite miss gjorde jag dock genom att blanda ner all soppa åt gången och köttfärslimpan blev då lite lös i konsistensen
Smaka av med salt och peppar och låt såsen långsamt koka ihop på svag värme. Så här gör du. 15 minuter. Stek de färska kantarellerna i lite smör så att vätskan i svamparna reduceras (eller om du har frysta - tina dem i rumstemperatur
köttfärslimpamed bacon och svamp. Jag blandade sedan i löken, ägget och färsen i ströbrödet, och blandade sedan i ORDENTLIGT med salt och peppar, chili- och paprika-pulver
Till exempel så är det ett bra tips att både låta linfröna stå i blöt och att förbereda grönsaksröran som linserna ska blandas med, under tiden som linserna kokar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.