Servera den nystekta fisken med svamp och stuvad potatis, hacka ev lite persilja över stuvningen. Smaka av med senap efter egen smak, peppra och salta eventuellt – tänk på att senapen saltar
Skär upp köttfärslimpanoch servera med kokt potatis, skysås, ättiksgurka och grönsaker (t. Packa alltsammans i en vattensköljd avlång form och vänd upp köttfärslimpan på ett smort ugnsfast fat
Servera köttfärslimpanmed kokt potatis, gräddsås, ärter och gelé. Köttfärslimpa. Vispa ut vetemjöl med lite av grädden i en kastrull och låt det sjuda upp
4 900 g mjölig potatis 1/2 dl ströbröd 1 dl mjölk 500 g nötfärs 2 ägg 2 msk fransk senap salt och peppar Tzatziki 1 grönt äpple 1 msk riven pepparrot 2 dl matyoghurt (10 %) salt och peppar 125 g medelhavsmix (salladsblandning) Lägg till i inköpslistan
Tvätta potatisochsötpotatis, klyfta dem och lägg runt formen med färs. Lägg hälften av smeten i en avlång sockerkaksform, klicka ut Creme bonjour i mitten, fyll på med resten av färsen, platta till
Köttfärslimpan kan man ju smaksätta lite olika gång från gång, se här och här. Köttfärslimpa. Skala och strimla morötterna fint antigen med en kniv eller med hjälp av potatisskalaren
Ta ut köttfärslimpan ur formen och lös upp de fett som finns i formen med lite vatten. Koka sedan en brunsås på skyn med lite soja, salt, peppar, lite potatisvatten, matlagningsgrädde och mjöl
Servera köttfärslimpa till nykokt potatis, morotstubbar, sugar snaps och lingonsylt. På söndag började sakta krafterna komma tillbaka så jag och gubben gjorde med gemensam kraft denna rätt
köttfärslimpamedkantarellerochsenapsstuvadpotatis. för min del var det var för många olika smaker inblandade - kantareller, persilja, senap och grönpeppar
När den svalnat tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda med lite salt. Nu har jag dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan kokt och okokt kyckling
Skala potatisenoch skär i mindre bitar, tärnings liknande och torka av potatisenmed hjälp av en kökshandduk och lägg dem på plåten runt om köttfärslimpan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.