När jag är sjuk och inte riktigt orkar laga mat (vilket jag varit nyligen) blir det därför alltsomoftast en färdiggrillad kyckling med potatissallad till middag
Skala rödbetorna genom att gnida av skalet med händerna eller skrapa med skalkniv. Blanda chèvre, färskost, honung och peppar och klicka över rödbetorna
Häll övergrädden och krydda med salt, peppar och muskot. Rensa blomkålenoch bryt i mindre buketter. Smörj en ugnssäker form och fördela blomkålsbuketterna
Tvätta potatis och sötpotatis, klyfta dem och lägg runt formen med färs. Lägg hälften av smeten i en avlång sockerkaksform, klicka ut Creme bonjour i mitten, fyll på med resten av färsen, platta till
Köttfärslimpamed helstekt blomkåloch brunsås. Köttfärslimpan fyllde vi med bacon och ädelost. Börja med att steka ett blomkålshuvud i stekpanna med smör runt om så den får fin stekyta och absorberar mycket fett
buljong som du kokade blomkålen i kan du låta stå och sjuda på spisen medans. ytterligare buljong, dekorera med några mynta blad om så önskas och servera
Kanske gratineradblomkålmed ost & skinksås. Sedan skall ha ta alla fönster mot gårdenDet känns så skönt att få rena fönster och snickerier, när vi skall flytta till landet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.