Kolla så att köttfärslimpan är genomstekt med en provsticka. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
Köttfärslimpa är en av barnens favoriter här hemma, det blir med lite olika smaker för varje gång, lite efter vad som finns hemma och vad vi är sugna på
Köttfärslimpamed ost ochbacon. Tryck ut på en plåt med bakplåtspapper, lägg bacon över sedan ost. 500 gram nötfärs,2 st ägg1 paket bacon,ost,1/2 dl grädde1 gul lök och 3 vitlöksklyftorBlanda ägg nötfärs, hackad lök/vitlök, ägg och grädde. 1 paket bacon. 1 gul lök och
Skär upp köttfärslimpanoch servera med kokt potatis, skysås, ättiksgurka och grönsaker (t. Packa alltsammans i en vattensköljd avlång form och vänd upp köttfärslimpan på ett smort ugnsfast fat
Den består av en fylld köttfärslimpa inrullad i bacon, grillad på låg värme med rökflis. Täck med salami och mozzarella, rulla ihop med hjälp av plastfolien till en tight rulle, lägg på baconmattanoch rulla sedan ihop den medbaconet, försök att få så tight du kan
skär tunna skivor av den kalla köttfärslimpanoch ät som ”smörgås” med smör och ost på. Det ska vara rätt rejält med kryddor, för annars riskerar köttfärslimpan att bli lite smaklös
Sila skyn från köttfärslimpanoch häll över svampen. Förra veckan gjorde jag köttfärslimpa. Mest för att jag hade ett gäng kokta ägg i kylen som behövde användas och för att jag sett andra recept med gömda ägg i limpan
Blanda ihop alla ingredienser till köttfärslimpan i en skål. Smörj en ugnsform med lite smör. Forma en limpa av köttfärsen och lägg i mitten av formen, tryck till tomaterna ovanpå färsen
Lägg rullen med skarven ner i en limpform eller en ugnsform och ställ formen på en ugnsplåt. Rulla till en tajt rulle med hjälp av papperet, nyp till ändarna så att inte fyllningen rinner ut
Servera med potatismos, gräddsås och lingonsylt. Lägg skivor av bacon över. Blanda alla ingredienserna, forma till en limpa och lägg i en ungsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.