Lägg brödskivorna på ett fat med lite kant så att de får plats utan att ligga för mycket omlott. Blanda färs, lök, sirap, soja, ägg och mjölkindränkt bröd, persilja och kryddor i en skål
koka pastan och servera den toppad med lammfärsröra, smulad fetaostoch torkad oregano. som jag skrev tidigare i veckan så var det rätt tomt bland lunchlådorna så jag passade på att ladda med en mustig men snabb lammfärsröra som passar fint till pasta
Saftiga köttfärsbiffar i krämig sås medrödvin. En smakrik, fast köttfärslimpamed långstekt, karamelliserad lök och en galet god pepparsås som jag kokade ihop med en gnutta starkvinsglögg
Den lilla kvisten på flaskan kommer från vinterbeskärningen av samma Montepulcianovinrankor som druvorna till det röda systervinet vuxit på, därav namnet ”Dal Tralcetto” som fritt översatt betyder ”från kvisten”
Knaprig potatis, smakrik sås med hög “fisksälta” från fonden men ändå lite vinsyra i bakgrunden tillsammans med den söta saftstekta svampen blev en riktigt bra kombination
½ rödchili. Så idag blev det stekt halloumi med honung, chilioch pinjenötter till förrätt. Dessutom valde jag att fräsa den finhackade chilinmed osten ett par sekunder för dotterns skull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.