Kolla så att köttfärslimpan är genomstekt med en provsticka. Från att inte ha gjort köttfärslimpa själv någonsin, har jag nu gjort köttfärslimpa för tredje gången inom en förhållandevis kort tidsperiod
köttfärslimpamed bacon och svamp. Jag blandade sedan i löken, ägget och färsen i ströbrödet, och blandade sedan i ORDENTLIGT med salt och peppar, chili- och paprika-pulver
Har stått vid spisen idag och gjort färsrätter i triss, jag börjar medfylldköttfärslimpa. Lägg fyllningen över plattan och rulla ihop som en rulltårta, med hjälp av plastfoliet
Vik ihop kycklingen och ”sy ihop” snittet med tandpetare eller en grillpinne. För mer Medelhavssmak kan en kvist rosmarin eller några basilikablad gärna få smyga sig in
Skär ett snitt i filéerna på långsidan, fyll medmozzarella/salami blandningen, fäst med tandpetare. Servera med klyftpotatis, råstekt potatis eller en härlig potatisgratäng och sallad
När köttfärslimpan är klar lyfter du över den på en skärbräda och vispar ur formen med vatten. Lite lite fransk senapSalt & vitlökspepparBlanda köttfärsen med ägg och kryddorTryck ut färsen till en rektangel på ett bakplåtspapper
Vik ihop kycklingen och ”sy ihop” snittet med tandpetare eller en grillpinne. För mer Medelhavssmak kan en kvist rosmarin eller några basilikablad gärna få smyga sig in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.