1 msk
riven eller finhackad gul lök eller 1 msk lökpulver
1.25 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 st
ägg
400 g
blandfärs eller 400 g nötfärs
25 g
smör
Steksky från köttfärslimpan
2 msk
vetemjöl
1.5-2 msk
soja
ev. salt
4 portioner
kokt potatis
3 dl
ärtor
1 dl
lingonsylt
0.75 dl
ströbröd 2 dl mjölk 1 msk riven eller finhackad gul lök eller 1 msk lökpulver 1.25 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 st ägg 400 g blandfärs eller 400 g nötfärs ca 25 g smör
Steksky från köttfärslimpan 2 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1.5-2 msk soja ev. salt
4 portioner
kokt potatis ca 3 dl ärtor ca 1 dl lingonsylt
0.75 dl
ströbröd 2 dl mjölk 1 msk riven eller finhackad gul lök eller 1 msk lökpulver
1 msk
riven eller finhackad gul lök eller 1 msk lökpulver 1.25 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 st ägg
400 g
blandfärs eller 400 g nötfärs
25 g
smör
4 portioner
kokt potatis
Steksky från köttfärslimpan 2 msk vetemjöl
2 dl
mjölk 1.5-2 msk soja
ev. salt
Ev: Serveringsförslag: 4 portioner kokt potatis ca 3 dl ärtor ca 1 dl lingonsylt
Jag pratar om en hederlig, klassisk köttfärslimpa. Klassisk köttfärslimpa. Goddag där ute. Idag är det inte riktigt lika fint väder som igår, i alla fal inte i Växjö-trakten
Husmanskost är så himla gott. Finns nästan ingenting som jag tycker mindre om när det kommer till det. Är bra och riktig mat som mättar länge och som är roligt att göra
Har ni testa göra köttfärslimpa med en påse löksoppa (pulver) i. En lite miss gjorde jag dock genom att blanda ner all soppa åt gången och köttfärslimpan blev då lite lös i konsistensen
Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast form. Toppa din köttfärslimpa med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över
Köttfärslimpa måste vara det enklaste man kan göra av en förpackning nötfärs skulle jag vilja påstå. Vi ineldde den här veckan med köttfärslimpa, brunsås och ris
För ett ganska så bra tag sedan snappade vi upp ett recept hos vår favorittant på en vegetarisk köttfärslimpa, som vi genast kände att vi bara var tvungna att prova
Tillsätt lökfräset, hackade ansjovisfiléer, blandfärs samt salt och ägg och arbeta samman till en smet, men försök att inte överarbeta färsen för då kommer köttfärslimpan bli kompakt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.