Köttfärslimpa
Milda.se
Milda.se

Köttfärslimpa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g nöt/blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 2 dl vatten eller mjölk
  • 1 st ägg
  • 5 tsk salt
  • 5 krm svartpeppar
  • 1 st gul lök
  • hackad
  • 2 msk Milda flytande margarin

Beskrivning

    Sätt ugnen på 250 grader C.

    Blanda ströbröd (kan bytas ut mot havregryn) med vatten el mjölk, låt svälla ca 5 minuter.

    Fräs på den hackade löken i flytande margarin.

    Blanda i ägg och lök i ströbrödsblandningen, tillsätt färsen, salt och peppar. Blanda ihop alla ingredienser. För att säkert veta om man kryddat tillräckligt kan man göra ett stekprov. Värm en stekpanna och stek en liten platt bulle. Smaka om mer kryddor behövs.

    Lägg färsen på ett stort ugnsfast fat. Forma den till en limpa. Vill man servera med ugnsbakade rotfrukter kan dessa läggas runt om köttfärslimpan. Ringla lite flytande margarin över grönsakerna och ställ in allt i ugnen. Krydda grönsakerna när de tas ut från ugnen för att förhindra vätskan att rinna ur.

    Ställ in fatet i ugnen, dra genast ner temperaturen till 175 grader C. LÅt stå ca 50 minuter i ugnen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.