Köttfärsjärpar med linssallad och tomat- och vitlökssås
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Linssallad
  • 12 dl puylinser/små linser (torrvara)
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 liter burk majs
  • 1 tetra kikärtor
  • 1/2 huvud romansallad eller 40g machésallad
  • 1 dl gröna oliver med pimento
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt, peppar
  • 1 knippe färsk dill och persilja
  • några ätliga blommor, ex tagetes och malva
  • 1 Köttfärsjärpar:
  • 12 msk tomatpuré
  • 1 dl ströbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • salt, peppar, korianderfrön, chiliflakes
  • 1 dl rostad lök
  • 800 g nötfärs
  • 1 Tomat- och vitlökssås:
  • 12 vitlöksklyftor
  • 2 tsk smör
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • salt, peppar1. Koka upp saltat vatten. Ha ner linserna och dra ner temperaturen så det sjuder. Låt sjuda i 20 minuter. Slå av vattnet och ha ner linserna i en skål. Rosta solrosfröna med lite olja och salt i en stekpanna till de fått färg. Blanda med linserna. Stek majsen med lite smör och salt så den får yta. Ha ner i skålen tillsammans med sköljda kikärtor, sallad och oliver. Ringla över olja och balsamvinäger. Smaka av med salt, peppar och örter. Dekorera med ätliga blommor.
  • 12. Blanda tomatpuré, ströbröd, pressad vitlök och ägg i en bunke med kryddor. Låt blandningen svälla några minuter. Blanda sist i den rostade löken och köttfärsen. Forma till avlånga rullar och grilla eller stek dessa.
  • 13. Pressa vitlök i en kål och blanda med smör. Kör i micron på högsta effekt i 30 sekunder. Blanda vitlöken med creme fraiche och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.