1-2 st (ca 200 g) gula lökar 500 g nötfärs 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 500-600 g vitkål 250 g (ca 3 st) skalade morötter 2 klyftor vitlök 10 dl vatten 2 st köttbuljongtärningar 2 msk tomatpuré
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 1 röd paprika 1 stor morot 4 potatisar 2 1/2 dl crème fraiche 3 buljongtärningar 500 g nötfärs 4 msk tomatpuré salt och svartpeppar 1 1/2 l vatten 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Du behöver. 500g köttfärs 6 potatisar (skalad och delad i bitar)1 purjolök (hackad)1 gul paprika (strimlad)1 röd paprika (strimlad)2 morötter (skalade och delade)1 förpackning krossade tomater 2 vitlöksklyftor (rivna)2 msk oregano 1 tsk chilipulver 1/2 tsk cayennepeppar (starkt så smaka av) 2 msk kalvfond Salt Peppar Vatten efter behovGör så här
Torsdag - Köttfärsgulaschsoppa. Matsedel vecka 26. Hej hej denna soliga söndag. Nu när midsommar är över gör solen sig officiellt tillkänna igen, helt i traditionsenlighet, haha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.