Om man bara håller sig till grönsaker blir det en utmärkt LCHF-rätt. Inspirerad av vår Kretaresa tidigare i vår, bjöd jag familjen på den här köttfärsgratängen, som väl egentligen är en slags moussaka
Lägg ned alla övriga grönsaker (går lätt med silskopan och gör att man inte får kokhett skåll på sig som annars har en tendens att skvimpa upp), och koka tills allt känns lagom mjukt och stötvänligt, men absolut inte för mjukt och mosigt
Jag passade på att koka en stor sats vildrismix när jag ändå höll på med de fyllda tomaterna, och sedan var det bara att koka grönsakeroch mixa ihop osttäcket
Blöt ned grönsakernamed lite vatten under värme, tillsätt smöret, salt och socker. Under tiden så koka upp rejält med grovsaltat vatten i en annan kastrull, där ärtorna (färska) och haricots verts skall blancheras snabbt
Blöt ned grönsakernamed lite vatten under värme, tillsätt smöret, salt och socker. Under tiden så koka upp rejält med grovsaltat vatten i en annan kastrull, där ärtorna (färska) och haricots verts skall blancheras snabbt
Smörj en ugnfast form och lägg ett lager med potatisskivor. tomat&medelhavsörter. Skala och hacka löken. Lägg i färsen, stek den tills den är grynig och genomstekt
Njut med en god sallad. Finhacka löken och stek den mjuk i smör/rapsolja, smula i köttfärsen och bryn till färsen fått färg, krydda och rör i sweet chilisåsen och de passerade tomaterna, samt pressa i vitlöksklyftan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.