1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör
4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
4 1 gul lök 800 g potatisar 2 röda paprikor 500 g nötfärs 2 msk olja 5 dl kött- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 500 g krossade tomater 2 tsk kummin 1 msk paprikapulver salt och peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Ett tips är att tärna det och steka ihop medgrönsaker. Smaka av med salt och peppar. Skär bacon + grönsaker och lägg i en burk, ev bryn på försiktigt och ge färg innan maten skall serveras
stekta, rågmjölspanerade torskfiléer och ugnsbakade, dressade grönsaker. Den inte så grönsaksvänligt inställda delen av familjen fick klyftpotatis, medan vi andra njöt av grönsakerna, som dressades med samma goda dressing som vi använder till den nästintill uttjatade underbara brysselkålen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.