4 1 gul lök 2 klyftor vitlök 1 purjolök 1 klyfta vitkål (à 300 g) 1 msk olja 500 g köttfärs 3 msk soja 3 msk balsamvinäger 2 msk råsocker peppar ev salt Till servering potatis rårörda lingon bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör
Dekorera med skivad tomat och skivad Mozzarella. Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Igår gjorde jag denna goda köttfärsomelletten och den kommer jag sannerligen göra fler gånger eftersom den var så himmla god, och inte var den komplicerad heller
Bryn skinka i smör så att de får lite färg, krydda med salt & peppar. Klyfta löken och låt den steka med köttet så att den mjuknar något, men inte tar färg
Ugnsgratinerad med ananas och ost, bräckt i stekpanna eller i gratäng med potatis och purjolök är några varianter men jag tänkte tipsa er om två nya rätter, bland annat den här som blev väldigt omtyckt här hemma
Några tag med chili explosion kvarnen, styrka efter behag. Tillaga mitt i ugnen, ca 40 min, känn med sticka att. Tillaga mitt i ugnen, ca 40 min, känn med sticka att
Bryn fläskfiléen i stekpannan med svartpeppar och salt. Blanda de båda creme fraicherna tillsammans med tomatpuréen, pressad vitlök, cayennepeppar och mangochutney
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.