Köttfärsbiffar med kantarellsås
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 12 skivor bacon
  • 1200 g gula kantareller
  • 11 tsk tomatpuré
  • 12 msk smör
  • 12 msk vetemjöl
  • 14 dl matlagningsgrädde
  • 1 salt och peppar
  • 1 timjan
  • 1500 g älgfärs eller nötfärs
  • 11 gul lök
  • 12 msk chilisås
  • 11 tsk timjan
  • 11 ägg
  • 11 tsk salt
  • 12 krm svartpeppar
  • 1 smör
  • 1 plommontomater
  • 1 kokt mathavre
  • 1 broccolibuketterKantarellsås: Skala och hacka löken. Skiva baconen i smala strimlor. Fräs lök och bacon i smöret i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt svampen och fortsätt fräsa tills vätskan är klar. Strö över mjöl och späd med matlagningsgrädden under omrörning. Smaksätt med tomatpuré, salt, peppar och timjan.
  • 1 Köttfärsbiffar: Skala och hacka löken fint. Blanda gul lök, älg- eller nötfärs, chilisås, timjan, ägg, salt och svartpeppar till en jämn smet.
  • 1 Hetta upp smöret i en stekpanna. Platta ut färsen i pannan till en stor biff. Sänk värmen något och stek den i cirka 3 minuter. Dela biffen i fyra delar. Vänd dem och stek färdigt på andra sidan i 3 minuter. Häll såsen i pannan mellan biffarna och låt den bli varm. Strö över lite färsk backtimjan och garnera med bladpersilja och en tomat.
  • 1 Servera biffarna med små plommontomater och kokt mathavre blandat med broccolibuketter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.