10.5 dl
havregryn 1.5 dl mjölk 1 msk potatismjöl 1 st lök hackad gul smör +1 msk 400 g nötfärs 1 st ägg 1 tsk salt 2 krm svartpeppar nymald Grönpepparsås: 2 dl matlagningsgrädde 2 msk vetemjöl 2 msk kalvfond konc 1.5 msk grönpeppar i lag salt och peppar 1 tsk kinesisk soja Garnera med: färsk timjan Servera med: potatis kokt grönsaker koktaBlanda havregryn, mjölk och potatismjöl i en bunke. Låt bland-ningen svälla 10 minuter. Fräs löken i en stekpanna med 1 msk smör. Låt svalna.
1 Tillsätt
nötfärsen, ägg, lök, salt och peppar till havregrynen och rör till en smidig färs. Forma till 6 runda biffar och lägg dem på ett smör-papper. Skär ett rutmönster med en stekspade på biffarna och stek dem i en stekpanna med 1 msk smör, ca 3 minuter per sida. Lägg upp dem på ett fat och håll dem varma.
1 Grönpepparsås:
Vispa samman grädde, mjöl, fond och grönpeppar i en kastrull. Låt såsen koka under omrörning i ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och soja. Servera biffarna med kokt potatis, sås och kokta grönsaker. Garnera
Gör ett rutmönster på biffarna med en stekspade. Smaka av med salt, peppar och soja. Servera såsen till biffarna med den stekta löken, kokt potatis, tomater och kokt broccoli
1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.