Köttfärsbiffar med grönpepparsås
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0.5 dl havregryn
  • 11.5 dl mjölk
  • 11 msk potatismjöl
  • 11 st lök
  • 1 smör
  • 1400 g nötfärs
  • 11 st ägg
  • 11 tsk salt
  • 12 krm svartpeppar
  • 12 dl matlagningsgrädde
  • 12 msk vetemjöl
  • 12 msk kalvfond
  • 11.5 msk grönpeppar
  • 1 salt och peppar
  • 11 tsk kinesisk soja
  • 1 färsk timjan
  • 1 potatis
  • 1 grönsaker
  • 10.5 dl havregryn 1.5 dl mjölk 1 msk potatismjöl 1 st lök hackad gul smör +1 msk 400 g nötfärs 1 st ägg 1 tsk salt 2 krm svartpeppar nymald Grönpepparsås: 2 dl matlagningsgrädde 2 msk vetemjöl 2 msk kalvfond konc 1.5 msk grönpeppar i lag salt och peppar 1 tsk kinesisk soja Garnera med: färsk timjan Servera med: potatis kokt grönsaker koktaBlanda havregryn, mjölk och potatismjöl i en bunke. Låt bland-ningen svälla 10 minuter. Fräs löken i en stekpanna med 1 msk smör. Låt svalna.
  • 1 Tillsätt nötfärsen, ägg, lök, salt och peppar till havregrynen och rör till en smidig färs. Forma till 6 runda biffar och lägg dem på ett smör-papper. Skär ett rutmönster med en stekspade på biffarna och stek dem i en stekpanna med 1 msk smör, ca 3 minuter per sida. Lägg upp dem på ett fat och håll dem varma.
  • 1 Grönpepparsås: Vispa samman grädde, mjöl, fond och grönpeppar i en kastrull. Låt såsen koka under omrörning i ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och soja. Servera biffarna med kokt potatis, sås och kokta grönsaker. Garnera
  • 1 med timjan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.