På påskafton kommer jag bjuda på påskbuffé här hemma, och för att slippa stressa in i det sist förberedde jag med att steka köttbullar redan nu i helgen
Bestämde mig för att göra köttfärsbiffar. Denna gång blev det med stekt rödlökoch finhackad fetaost. Väl inne i affären var jag ute efter en biff men något hände och jag kom hem med massa köttfärs istället
blandfärs4 st soltorkade tomater i olja50g fetaost½ gul lökSalt och svartpeppar2. blandfärs4 st soltorkade tomater i olja50g fetaost½ gul lökSalt och svartpeppar2
Servera gärna med couscous som en komplett rätt. Skölj av fetaostenoch lägg i mitten. Skär av ändarna på rödlökenoch skär den till smaka klyftor på ledden mellan fäste och topp
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis medrödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Smöra de två återstående skivorna bröd och lägg dessa på smörgåsarna med smöret uppåt. Vända på brödskivorna så att den smörade sidan är nedåt och fördela avokado, fetaostochrödlök på brödskivorna
hacka rödlökoch smula fetaosten i en bunke med ägg och persilja. Den senaste tiden har jag haft fullt upp i skolan och har därför inte kunnat eller haft så mycket inspiration till matlagning här hemma, därmed har jag inte heller haft så mycket nytt att dela med mig av på den fronten
4 4 port tagliatelle 1 vitlöksklyfta 1 rödlök 600 g kycklingfilé 2 msk olivolja salt och peppar 150 g fetaost 1 påse färsk bladspenat (à ca 65 g) Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.