Jag serverade även en gräddsås till men jag tyckte det räckte med den goda buljongen som blev. Jag brukar fylla litemed det jag har hemma och så här blev det igår
Skala och skivapotatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök. Strö över persiljavidserveringen. 300 g köttfärs. 14 st potatis. 11 st vitlöksklyfta. 11 tsk kinesisk soja. 12 msk hackad persilja. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smuligi en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja. Låt koka i 15–20 minutertillspotatisen är mjuk
IngredienserPortioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg tilliinköpslistan Trött på att irra runt ibutiken. Kupongen är laddad Kryddkvarnar 10 % rabatt Santa Maria60-140 g Mer info Ladda kupong
Eller de kanske bara är jag som är knasig, men vilkasmakperioder man (jag) ofta fastnar i… Alltså ibland är jag väldigt ”tomatig” och lagar mycket köttfärssåsmed krossade tomater, extra ketchup på och grytor med tomatpuré, buljonger med grönsaker och just TOMATIGA smaker
Höstens grytor och soppor som följer medintillvintern, vårens primörer och sommarens grillningar - alla har dom sintjusning och är på något vislika efterlängtade
Gårdagens middag blev en allt-i-ett-gratäng. Fördela köttfärsröran över riset. Tillköttfärsgratängen bjöd jag på en höstsallad med äpplen, päron och rostade valnötter med en god dressingtill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.