Skala och skivapotatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök. Strö över persiljavidserveringen. 300 g köttfärs. 14 st potatis. 11 st vitlöksklyfta. 11 tsk kinesisk soja. 12 msk hackad persilja. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smuligi en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja. Låt koka i 15–20 minutertillspotatisen är mjuk
Sänk värmen, lägg i lök, vitlök, paprika och sambal, stek några minuter. Smaka av med salt och peppar. 1 Stek köttfärseni olja på hög värme tills den får fin färg. 2 Tillsättriset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja. Tillservering 1 Stek äggen i olja, med löd gula eller vändstekt. 6 dl kokt basmatiris. 1 finhackad gul lök. 1 pressad vitlöksklyfta. 2 tärnade röd paprika. 2 dl hackad persilja. 5 tsk flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.