Ikväll satte jag lite guldkant på en av Sveriges vanligaste vardagsrätter, spagettioch köttfärssås. Tomatsalladen görs parallellt med att köttfärssåsen puttrar och pastan kokar
Under tiden spagettin kokar fräser du snabbt på bacon i en panna och lagar till såsen, sen är det bara att vända ner spagettinoch tillsätta grönsaker och toppa med med lite garnityr
Och jag älskar kikärtor. Både tomatsås och kikärtor är de perfekta tillbehören till pasta. På gamla dagar har jag börjat tycka att pasta kan vara lite torrt och föredrar egentligen pasta gjord på strimlade grönsaker, men det är enkelt fixat genom att blanda pastan med en sås
Denna vecka har minst sagt varit stressig, kaotisk och tusen saker inbokade. Jobben har avlöst varann med tandläkarbesök, bilar som gått sönder, fot i gips och rullstol för Max, möten till höger och vänster, utedagar och skridsko-jagande, middagar och födelsedagar och en allmänt påfrestande vecka mentalt… MEN nu börjar vi så sakta sadla om till helg
Fräs lök och vitlök i smöret i en kastrull några minuter. Servera spagettin med ostsåsen med kasslerbitarna samt ärtor att strö över i en skål vid sidan
ca 400 g spaghetti (av högre kvalitet) 2-3 msk smetana 100 g parmesanost, finriven (spara lite tiill topping) 0,5 citron, saft och citronzest svartpeppar ev flingsalt 0,5 knippe gräslök, finhackad 120-150 g Kalix löjrom
Klassisk enkel vardagsmat är ju köttfärsås, eller hur. Här har det varit en ganska trött och seg eftermiddag och kväll, och jag är mer än glad över att få vara ledig i inte mindre än fyra hela dagar nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.