7-8 hg älgfärs. 1 påse riven ost (eller om man river själv). Bryn färsen och bacon, salta och krydda efter behov och slå sedan över allt i en stor skål
Tyvärr lyser solen med sin frånvaro här i Karlstad ändå kanske bättre på andra ställen. Jag gjorde en dressing på 1/2 dl rödvinsvinäger, 1 msk olivolja, salt o peppar. Recept Italienska köttbullar i tomatsås500 gr nötfärs (jag köper från kils slakteri som är så mycket godare) lite dyrare men så värt varenda krona1 riven gul lök2 pressade vitlöksklyftor1 dl riven parmesan ost1 dl mjölk1/2 ströbröd (jag hoppade över eftersom vi inte hade något glutenfritt ströbröd hemma)Färsk PersiljaI burk Dolmio Tomatsås till PastaSmaka av med salt o pepparJag blandade ihop alla ingredienser i en skål o rullade ganska stora köttbullar. Jag stekte dom i lite smör så de fick en fin yta sen hällde jag på tomatsåsen o ca 2 dl vatten. De fick puttra i pannan ca 10 min tills köttbullarna var genomstekta
Köttbullar är traditionellt och det är gott. Och man kan göra de på tusen otraditionella sätt. Jag mixar alltid till mina på olika sätt, senast i raden med asiatiska kryddor och kokoscurrysås
Ni kanske tycker att man ska äta de klassiska köttbullarnapå julafton, det förstår jag (det tycker jag med), men om ni är trötta på dem bjuder jag här på några annorlunda köttbullsrecept ur bloggarkivet
Rulla köttbullar av färsen och platta ut dem i handen, lägg i fyllningen, slut köttbullen. Lägg köttbullarna i muffinsformar eller i ugnsfast form och stek dem i ugn på 175° i 15–20 minuter, tills de fått en vacker färg
Joråsåatt, nu vart det köttbullar. Ja alltså, de på bilden är ju inte klara. Tänkte göra mos till det, men det fanns bara fyra potatisar kvar, så det fick bli ugnsrostade rotsaker till köttbullarna istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.