Gårdagens middag blev stora köttbullarmed fetaost, oliver och soltorkadetomater. Skär fetaosten och de soltorkadetomaterna i mindre bitar, blanda ner dem tillsammans med oliverna i färsen
En hel liten arme av köttbullar stektes i ugnen idag, jag blir lika nöjd varje gång jag steker köttbullar i ugnen istället för i pannan det är så mycket enklare och godare
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rada upp tomathalvornamed snittytan uppåt. Nagga snittytan med en gaffel efter halva tiden – då rinner saften ur lättare
Köper soltorkade, torra, ekologiska tomater och de använder jag ofta som de är, riktigt goda. Men nu har jag provat lagt in torkade tomater i oliv- och rapsolja och de blev rätt så bra
Halvera tomaterna i halvor och lägg med snittsidan upppå bakplåtspapper. Krävs ju bara lite planering, i och med att de ska vara inne i ugnen några timmar
500 g hemlagade köttbullar eller 2/3 köttbullspaket. 1 brk tomatkross. Fräs upp köttbullshalvor och lök. Sen är det bara att blanda ihop resten, låt koka ihop en stund bara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.